„Nem hatalommal és nem erőszakkal,
hanem az én lelkemmel! –
mondja a Seregek Ura.”

Zakariás könyve 4,6

MÉRFÖLDKÖVEK

Megújulás Útja (2023)

A reformáció emlékünnepére elkészült a 9 állomásból álló tematikus sétautunk, az Érd Fenyves-parkvárosi Megújulás Útja.

Pünkösdi Piknik (2023)

Megtartottuk az első, több száz embert megmozgató Pünkösdi Pikniket, egy igazi családbarát eseményt hagyományőrző játszótérrel, óriás buborékkal, lufihajtogatással, csillámtetkóval, kézműveskedéssel és pünkösdi interaktív képsorozattal. Felemelő volt ilyen sokan együtt ünnepelni az egyház születésnapját!

Párbeszéd Istentiszteletek (2022)

Elindítottuk a Párbeszéd Istentiszteletek sorozatát, melynek célja, hogy a megszokottól eltérő helyszíneken és formákban adjon lehetőséget az itt élőknek az Istennel és egymással való kapcsolódásra, közösségépítésre. Ezeken az istentiszteleteken nem csak igehirdetés zajlik, hanem asztaloknál egy tea mellett vezetett csoportbeszélgetés is része az alkalmaknak.

Nem vagyok NETfüggő, csak… (2022)

2022 májusában Orsolics Zénó család-terapeuta volt a vendégünk a Parkvárosi Közösségi Házban, aki előadást és beszélgetést tartott a netfüggőség kérdésköréről.

Adventi énekszó (2021)

Az első eseményünk egy lélekemelő adventi éneklés volt Fenyves-Parkváros különböző pontjain. A pandémia idején jó volt újra személyesen találkozni és együtt dicsérni az Urat.

Missziói program (2021)

Az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet elköteleződött a fenyves-parkvárosi misszió előmozdítása mellett és létrehozott egy missziói programot, mely körüljárja az új gyülekezet plántálásának fontosabb állomásait, lehetőségeit.

Imádság

A Biblia arra tanít bennünket, hogy mindennek megvan a maga ideje. Bár látható módon az utóbbi években indult el a fenyvesi református gyülekezet létrehozásának a missziója, az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet már több mint 30 éve imádkozik azért, hogy a “sztrádán túli” területen egyszer legyen ébredés és létrejöjjön egy önálló református közösség.